Концерт Мар'яни Полторак та Ігоря Мержиєвського

Концерт Мар'яни Полторак та Ігоря Мержиєвського

   6 вересня в актовому залі Підволочиської дитячої музичної школи відбувся концерт випускників школи  камерної музики: студентки Краківської музичної академії  Мар’яни Полторак та концертмейстера Ігоря Мержиєвського. У їх програмі прозвучали твори українських та зарубіжних композиторів.

Свято Першого дзвоника в громаді

Свято Першого дзвоника в громаді

     1 вересня в школах  Підволочиської громади  пройшло Свято першого дзвоника.  З самого ранку вулиці селища і сіл заполонили усміхнені діти у вишиванках, адже для багатьох школярів приходити на День знань  до школи у такій формі одягу вже стало традицією. В цей день урочисті лінійки та перші уроки пройшли у всіх школах України. Тематикою  перших уроків була  «Щоб у серці жила Україна».

Державна реєстрація шлюбу

Державна реєстрація шлюбу

     1 вересня 2017 року в селищній раді проведено реєстрацію шлюбу громадян Ліпич Тараса Васильовича та Бойко Оксани Петрівни.

Колегія відділу освіти

Колегія відділу освіти

       30 серпня 2017 року на базі Підволочиської гімназії імені Івана Франка відбулося засідання розширеної колегії відділу освіти. У роботі колегії взяли участь: селищний голова Віталій Дацко, заступник селищної голови Володимир Витрикуш,  перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Войціховський, заступник голови районної ради Ярослав Телевко, члени колегії, керівники закладів освіти, завідувачі дошкільних навчальних закладів.

Зустріч-семінар у Центральній бібліотеці громади

Зустріч-семінар у Центральній бібліотеці громади

    30  серпня у Підволочиській центральній бібліотеці громади відбулася зустріч-обговорення, яку презентував Благодійний фонд «Бібліотечна країна» за підтримки посольства Великої Британії в Україні. Головою  цього фонду є Люсьєна Шум. Вона разом зі своєю командою проводить такі зустрічі-семінари по всій Україні. Метою яких є напрацювання рекомендацій по реформуванню бібліотечних мереж в громадах та трансформація бібліотек як сучасного центру розвитку громади.

Мистецтво до кожної оселі

Мистецтво до кожної оселі

    28 серпня в Підволочиському та Качанівському Будинках культури відбувся культурно мистецький проект «Мистецтво до кожної оселі. Центр - Захід»,  який презентували працівники культури та аматори народного мистецтва Кіровоградського району. Метою проекту стала популяризація аматорського мистецтва Кіровоградського району на території сіл та невеликих міст областей України. А місією проекту є об’єднання аматорським мистецтвом українців різних етнографічних зон.

День Незалежності в селі Галущинці

День Незалежності в селі Галущинці

     27 серпня у селі Галущинці відбувся святковий концерт приурочений 26-й річниці Дня Незалежності України, який підготували  місцеві аматори.

Пам’яті Михайла Ласло

Пам’яті Михайла Ласло

    27 серпня відбувся турнір з міні-футболу серед ветеранів спорту пам’яті Михайла Ласло.  На турнірі були присутні селищний голова Віталій Дацко, дружина Ганна та  сестра Марія. Третє місце у команди Новосільщини, друге у підволочиських спортсменів, перше місце виборола команда з Волочиська. Команди призери були нагороджені грамотами та кубками відповідних ступенів.