Міжнародний день людей похилого віку в Підволочиській громаді

Міжнародний день людей похилого віку в Підволочиській громаді

  Напередодні «Міжнародного дня людей похилого віку» директором  територіального центру надання соціальних послуг Підволочиської селищної ради Оксаною Капелусь разом із її працівниками та заступником селищного голови Іваном Осадчуком при підтримці Товариства Червоного Хреста були роздані продуктові набори від Нідерландської організації «WHOE» громадянам,  які перебувають на обліку територіального центру. Ця акція триває і надалі.

Святковий концерт до Дня працівників освіти

Святковий концерт до Дня працівників освіти

    28 вересня о 14:00 в  Підволочиському будинку культури відбувся святковий концерт приурочений Дню працівників освіти. У цьому році вперше на це свято з’їхались освітяни з усіх громад.

Галицький фестиваль-ярмарок «Жу-Жу-Жуків-фест»

Галицький фестиваль-ярмарок «Жу-Жу-Жуків-фест»

   У неділю 17 вересня відбувся фестиваль-ярмарок «Жу-Жу-Жуків - фест», який був  створений в пам'ять про родину Лепких та їхню творчу діяльність. Саме у Жуків в цей день з’їхались творчі, обдаровані українці з усього галицького, подільського та карпатського краю. 

Особлива увага розвитку освіти в громаді

Особлива увага розвитку освіти в громаді

    Основним пріоритетом розвитку освіти в Підволочиській об'єднаній територіальній громаді є оновлення змісту освіти та узгодження його з потребами сучасності. Необхідно створити умови для всебічного розвитку дітей дошкільного віку, надання якісної освіти у загальноосвітніх навчальних закладах, розвитку творчих здібностей дітей у позашкільній освіті, організований перехід початкової школи на нові державні стандарти. Актуальним є питання організації профільного навчання та важливість впровадження інклюзивного навчання для дітей з особливими потребами.     Особлива увага приділяється створенню відповідних умов для дітей та учнів в загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладах.    Напередодні дня працівника освіти голова Підволочиської об'єднаної територіальної громади Віталій Дацко та начальник відділу освіти Підволочиської селищної ради Cвітлана Мотика побували в школах громади, де відзначили хорошу підготовку до навчального року. В Підволочиській ЗОШ I-III ст. оновлено кабінети хімії, біології, інформатики. Закуплено парти та обладнання в перші класи, які приймають участь у пілотному проекті Міністерства освіти і науки України. В Підволочиській гімназії ім. Івана Франка встановили в шкільній їдальні кухонну лінію. У другому класі філії Підволочиської опорної школи в с. Староміщина встановили підвісну стелю.      Протягом 2016-2017 н.р. провели заміну віконних та дверних блоків в Качанівській ЗОШ І-ІІІ ст., Оріховецькій ЗОШ І-ІІІ ст., Супранівській ЗОШ І-ІІ ст., Росохувацькій ЗОШ І ст. Влітку у всіх загальноосвітній, дошкільних та позашкільних закладах громади проводилися поточні ремонти, оновлювалася матеріально-технічна база освітніх закладів. Це є надзвичайно важливо для створення кращих умов навчання для дітей та учнів громади.

Підтримка реформи децентралізації

Підтримка реформи децентралізації

   Проект "Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад" впроваджується благодійним фондом "Бібліотечна країна" в Підволочиській, Теребовлянській та Шумській об'єднаних територіальних громадах у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією "Громадська мережа "Опора" за підтримки посольства Великої Британії в Україні в рамках національного проекту "Підтримка реформ децентралізації в Україні".    19 вересня в Теребовлі було проведено захід в рамках даного проекту "Презентація успішних прикладів реформування бібліотечної сфери Великої Британії". У заході взяли участі селищний голова Віталій Дацко, начальник відділу культури Підволочиської селищної ради Інга Бабій, директор Підволочиської централізованої бібліотечної системи (ЦБС) Людмила Жолубак, голови інших обласних органів місцевого самоврядування, начальники культури та керівники обласної бібліотеки.      Під час заходу учасники ознайомилися із досвідом реформування закладів культури в Теребовлянській міській раді, бібліотечної справи у Великій Британії, місцевими творчими колективами. Захід відбувся у жвавій, творчій обстановці, різномаїтим обміном думками. 11 жовтня Благодійний фонд "Бібліотечна Країна" проведе захід по презентації успішних прикладів реформування бібліотечної сфери у Підволочиській обєднаній територіальній громаді.

Ремонтні роботи продовжуються

Ремонтні роботи продовжуються

    На протязі останньої декади серпня та початку вересня в Підволочиській об'єднаній територіальній проходять ремонтні роботи по Підволочиську та селах громади. Розпочалися роботи по використанню державної субвенції в селі Галущинці, ремонт будинку культури та Підволочиській музичній школі. В селі Староміщина завершуються роботи по підведенню водопроводу до місцевої школи. В селі Жеребки встановлено більше 100 м.кв. бруківки біля адміністративного приміщення села та місцевого дитячого садочка. Організовано роботи по влаштуванню переходу між вулицями Корольова та Мазепи, для зручного переходу жителям цих вулиць.

Дорофіївка - чемпіон Підволочиського району по футболу 2017

Дорофіївка - чемпіон Підволочиського району по футболу 2017

    17 вересня відбувся останній тур чемпіонату Підволочиського району по футболу сезону 2017 у вищій лізі. В Дорофіївці зустрічалися лідери чемпіонату району: команди сіл Дорофіївка та Богданівка Підволочиської об'єднаної територіальної громади. Перемігши своїх суперників чемпіоном Підволочиського району по футболу (вища ліга) сезону 2017 стала команда Дорофіївки. З перемогою їх прийшли привітати місцеві вболівальники, селищний голова Віталій Дацко, староста села Євгенія Ткачук.     Голова районної федерації футболу Віталій Дацко нагородив команду Дорофіївки золотими нагородами чемпіонату району, а команду Богданівки срібними нагородами. Також грамотами відзначив за особистий внесок  в розвитку футболу в Підволочиському районі Андрія Флінту та Ігоря Солтиса, які опікуються командами.

Підволочиська ЗОШ І-ІІІ ст. бере участь у пілотному проекті Міносвіти та науки

Підволочиська ЗОШ І-ІІІ ст. бере участь у пілотному проекті Міносвіти та науки

      В сотні українських шкіл (по чотири з кожної області) запровадили пілотний проект оновленого навчання для першокласників. У кожному закладі участь беруть два класи. Учні навчаються за стандартами "Нової української школи".     - Початкова освіта має відповідати віковим особливостям дітей. Школярі в шестирічному віці сприймають світ через гру. Тому кожен день у початковій школі буде тематичним. Наприклад, якщо тема дня - "Весняні першоцвіти", то читання, природознавство, мистецтво, математика мають крутитися навколо неї. Це сприяє розвитку всебічного сприйняття світу в дитини, - каже міністр освіти та науки Лілія Гриневич. Діти більше рухатимуться, працюватимуть у групах, займатимуться творчістю. У першому та другому класі їм не ставитимуть оцінок та не даватимуть домашніх завдань Цього літа всі вчителі пілотного проекту пройшли спеціальне підвищення кваліфікації.    15 вересня голова Підволочиської об'єднаної територіальної громади Віталій Дацко та начальник відділу освіти Підволочиської селищної ради Світлана Мотика побували в Підволочиській ЗОШ І-ІІІ ст., зокрема у перших класах, які беруть участь в експерименті Міносвіти. За кошти органу місцевого самоврядування було придбано спеціальні парти та обладнання для класів. Відвідувачі поспілкувалися із дирекцією опорної школи Підволочиської громади та вчителями перших класів. Відзначили вдалий початок проекту та плани на майбутнє.

Відзначення Дня рятувальника

Відзначення Дня рятувальника

     15 вересня в Підволочиську в пожежній частині ДСНС відбулося відзначення Дня рятувальника. На свято завітали очільники району, голова Підволочиської об'єднаної територіальної громади Віталій Дацко, ветерани служби. Присутні привітали рятувальників, побажали їм доброї служби, міцного здоров'я, гідного матеріального та технічного забезпечення. Селищний голова нагородив кращих рятувальників грамотами селищної ради.

Подорож у країну дитячої творчості

Подорож у країну дитячої творчості

  Традиційно заняття в позашкільному закладі Підволочиської селищної ради "Школярик" розпочинаються проведенням урочистих заходів - Днем відкритих дверей. На цій зустрічі керівники гуртків та їх учні демонструють свої навички, досягнення та успіхи дитячої творчості для батьків, випускників та нових вихованців закладу, для всіх друзів "Школярика". 15 вересня на свято завітали селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, начальник відділу освіти Підволочиської селищної ради Світлана Мотика. У своїх виступах вони побажали вихованцям закладу творчих здобутків, натхнення,знайти нових друзів за інтересами та отримати нові навички. Свято продовжилось цікавими виступами, концертом, забавами.