Турнір співдружності з настільного тенісу на призи селищної ради з нагоди Дня Захисника України

Турнір співдружності з настільного тенісу на призи селищної ради з нагоди Дня Захисника України

  14 жовтня в Підволочиській ДЮСШ відбувся турнір співдружності з настільного тенісу на призи селищної ради з нагоди Дня Захисника України серед чоловіків, юнаків і дівчат.

Футбольна команда села Богданівки - володар Кубку району 2017 року

Футбольна команда села Богданівки - володар Кубку району 2017 року

  14 жовтня на Підволочиському стадіоні «Колос» відбулася фінальна гра Кубку району 2017 між командами сіл Хмелиська і Богданівки. Зустріч закінчилася впевненою перемогою ФК села Богданівки. Команда фіналіст була нагороджена медалями за 2 місце а команда-переможець була нагороджена кубком та медалями за 1 місце.

Відкриття  та освячення меморіалу  Героям Небесної сотні та воїнам АТО

Відкриття та освячення меморіалу Героям Небесної сотні та воїнам АТО

      14 жовтня в Україні  особливий  день, ми відзначаємо одразу чотири свята – день Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, день Українського козацтва, а також день створення Української повстанської армії. У Підволочиську відбулось відкриття та освячення меморіалу  Героям Небесної сотні та воїнам, які загинули під час проведення антитерористичної операції із числа жителів району. Всечесні отці  провели молебень за загиблими,  помолилися за Україну та освятили меморіал.

Святковий концерт до Дня Захисника України, Дня Покрови Пресвятої Богородиці, українського козацтва та 75 річниці створення УПА

Святковий концерт до Дня Захисника України, Дня Покрови Пресвятої Богородиці, українського козацтва та 75 річниці створення УПА

  13 жовтня в Підволочиському Будинку культури відбувся святковий концерт приурочений Дню Захисника України, Дню Покрови Пресвятої Богородиці, українського козацтва та 75–ої річниці створення УПА, де згадали усіх герої, які на різних віхах нашої історії поклали свої голови за Україну, за наше з вами майбутнє. Хай пам’ять  про всіх невинно убитих згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість та наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Презентація технічної творчості Підволочиської СЮТ приурочена Дню захисника України

Презентація технічної творчості Підволочиської СЮТ приурочена Дню захисника України

   13 жовтня на Підволочиському стадіоні "Колос" відбулася презентація технічних видів спорту Підволочиської станції юних техніків приурочена Дню захисників України. В програмі були представлені показові повітряні бої кордових моделей класу F-2D, запуск ракет, заїзди гоночних автомобілів "РАЛЛІ", запуск моторів автомоделей, заїзд картингів, полювання на "лисиць".    В Підволочиськ завітали майстер спорту, член збірної України, призер кубку світу в класі авіамоделей F-2D (повітряний бій) - Андрій Луцик, майстер спорту, призер чемпіонату України в класі авіамоделей F-2D (повітряний бій) - Віктор Левицький, переможець "Кубку Карпат" в класі авіамоделей із двигуном 1,5 кубічних сантиметрів (повітряний бій) - Сергій Маряш, автомоделісти - Арсен Ясінський та Назарій Парубій, а також переможці змагань серед юніорів в класі моделей F-2D (повітряний бій).    На святі виступив директор Підволочиської СЮТ Євген Круковський та селищний голова Віталій Дацко, який привітав присутніх із святом Покрови, Днем українського козацтва та Днем захисника України, які відзначаються 14 жовтня та подякував організаторам дійства, що створили незабутні враження для школярів та дорослих, які побачили прекрасну підготовку вихованців СЮТ та досвідчених спортсменів.

Розпочалася реалізація проектів по субвенції формування інфраструктури та ДФРР

Розпочалася реалізація проектів по субвенції формування інфраструктури та ДФРР

    В першій декаді жовтня в Підволочиській об'єднаній територіальній громаді почалася реалізація проектів по використанню субвенції формування інфраструктури розвитку громад та проектів ДФРР. Зокрема, капітальний ремонт даху та фасаду Підволочиської музичної школи, капітальний ремонт даху Підволочиської ДЮСШ, капітальний ремонт будинку культури в      с.Галущинці та капремонт даху сільського клубу в с. Іванівка.    По реалізації проектів з державного фонду регіонального розвитку почалися роботи по капітальному ремонту фасаду Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст. та реконструкція спортивного майданчика Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст.    Селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, начальник відділу освіти Підволочиської селищної ради Світлана Мотика відвідали об'єкти на яких проходять роботи, обговорили із підрядниками хід робіт, висловили ряд зауважень, які будуть враховані при подальшій роботі.    В другій декаді жовтня розпочнеться реалізація інших проектів, які будуть реалізовуватись по субвенції.

Відкриття пам'ятної дошки – Ольги Ромілович

Відкриття пам'ятної дошки – Ольги Ромілович

   12 жовтня в приміщені будинку школяра було відкрито пам’ятну дошку на честь вшанування пам’яті Ольги Ромілович, яка приймала участь при прориві куреня Бистрого на Волинь і загинула в бою біля хутора Коршемки, Збаразького району.

Центр надання адміністративних послуг Підволочиської селищної ради розпочав роботу

Центр надання адміністративних послуг Підволочиської селищної ради розпочав роботу

  10 жовтня  відбулось відкриття центру надання адміністративних послуг Підволочиської селищної ради. З початком успішної роботи працівників привітав селищний голова Віталій Дацко. Вирішили не організовувати гучної презентації, оскільки успішна робота аж ніяк не залежить від  урочистостей. Вона залежить від вмілої організації. А з цим у центрі здається все гаразд. Очолює центр Володимир Піговський, який має великий досвід в подібній сфері діяльності, а відділ державної реєстрації — молодий спеціаліст Роман Ярема. А взагалі в центрі створено 7 робочих місць. Всі працівники центру набули здібності і навики праці під час спеціального навчання. А також,  у приміщенні ЦНАПу будуть надаватися і послуги з реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації.

Прем'єра вистави «Хто сміється – тому не минеться»

Прем'єра вистави «Хто сміється – тому не минеться»

    У неділю 8 жовтня в Підволочиському будинку культури  відбулася прем’єра комедії «Хто сміється – тому не минеться» у постановці народного аматорського театру імені Леся Курбаса. Постановниками вистави були Наталя Козачок та Олександра Промович а режисер Умриш Світлана. Ролі виконували: Омелько – Юрій Мигаль, Параска – Мар’яна Кузьмін, Павло – Микола Бабій, Палажка – Віра Лозинська, Феська – Діана Поп’як, Москаль – Сергій Копотілов. У такому складі актори вийшли на сцену вперше, проте дійство, яке відбувалося  на сцені було захоплюючим, у ньому було вдало поєднано музичне оформлення, акторську роботу, пластику. Попри невелику кількість задіяних акторів їх гра на сцені вразила усіх присутніх глядачів, вони отримали заряд позитивних емоцій. Зрештою, виставу потрібну дивитись, вона того варта.