До уваги мешканців громади!

До уваги мешканців громади!

  Шановні жителі Підволочиської громади, робочою групою з місцевого економічного розвитку, до складу якої увійшли представники різних цільових груп: місцевої влади, бізнесу, громадських організацій, молоді, освіти, визначено проект, який реалізовуватиметься в межах LED компоненту в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Таким проектом буде «Міський парк – громадський  простір, відкритий для мешканців та бізнесу», який передбачає облаштування відкритого громадського простору у центральному парку Підволочиська, який стане місцем зустрічі мешканців громади та місцевого бізнесу.

Анкета кандидата до складу Молодіжної ради при Підволочиській селищній раді

Анкета кандидата до складу Молодіжної ради при Підволочиській селищній раді

Підволочиською селищною радою прийнято рішення про створення Молодіжної ради при міській раді. Основною метою її діяльності буде сприяння взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді Підволочиської ОТГ, узгодженості дій у вирішенні питань, пов'язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства. Тому виконавчий комітет Підволочиської селищної ради оголошує набір претендентів до складу Молодіжної ради. Представникам молоді віком 14-35 років, які проживають на території Підволочиської об'єднаної територіальної громади та бажають увійти до складу Молодіжної ради, необхідно заповнити дану аплікаційну форму. Заявки приймаються протягом 30 днів з 26 липня по 24 серпня 2019 р. Про отримання заявки, учасникам буде повідомлено електронним листом.

Ми відповідальні за тих, кого приручили

Ми відповідальні за тих, кого приручили

   Днями селищний голова Віталій Дацко та інспектор з благоустрою Богдан Гац відвідали Центр післяопераційної реабілітації тварин у селі Дичків, з метою ознайомлення та вирішення проблеми безпритульних тварин у нашій громаді. На базі цього центру функціонує громадська організація «Ноїв ковчег», котра розпочала своє існування у серпні 2009-го року, її діяльність носить виключно соціальний характер із метою захисту безпритульних тварин, зокрема їх лікування, стерилізації, догляду та утримання. Догляд за тваринами здійснюють волонтери. Благодійність – цікава справа: людина, по факту, віддає – сили, час, кошти, а, насправді, отримуєш набагато більше – вдячність, відданість, можливість змінити чи навіть врятувати чиєсь життя.

П’ята підсумкова зустріч робочої групи з розроблення Стратегії  розвитку

П’ята підсумкова зустріч робочої групи з розроблення Стратегії розвитку

   9 липня у Підволочиській селищній раді  відбулося V підсумкове засідання стратегічної групи із експертами DOBRE Ігорем Каспруком та Ґжегожем Дзіарскі.  Під час цієї зустрічі були обговорені конструктивні пропозиції, внесені під час громадського обговорення до проекту Стратегії сталого розвитку Підволочиської селищної ради Тернопільської області на 2019-2015 роки під час громадського обговорення.

Акція «Прадідівські могили врятуй від забуття!» триває

Акція «Прадідівські могили врятуй від забуття!» триває

   15 липня прибули польські волонтери, які тиждень будуть працювати на відновленні могил на старих кладовищах в Підволочиську та Качанівці. Особлива увага буде приділена занедбаним і забутим похованням вояків УГА на Смертельній горі, де було знищено могили польських прикордонників загиблих 1939 році (недавно ідентифіковані та частково відновленні). Традиційно селищна рада та  громадськість сіл долучається до благоустрою на цих кладовищах, приємно, що польські волонтери щороку відвідують та відновлюють надгробки своїх пращурів.  

Дні сіл у Підволочиській громаді

Дні сіл у Підволочиській громаді

  Цьогорічне літо відзначилося для нашої громади цілим рядом розмаїтих сільських свят. Вагому частку серед цих заходів займають Дні села. Зокрема на цих вихідних  Дні сіл відбулись  у Дорофіївці, Іванівці, Росохуватці та Хмелиська.