Змагання з настільного тенісу

Змагання з настільного тенісу

    19 та 26 листопада у Підволочиському будинку школяра, 4 і 11 грудня у Новосільській та Іванівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися турніри місцевих рад з настільного тенісу.

День місцевого самоврядування

День місцевого самоврядування

    7 грудня 2016 року відбулося святкування Дня працівників органів місцевого самоврядування. На свято були запрошенні усі старости та працівники Підволочиської селищної ради. Розпорядженням голови від 06.12.2016 року №298  було нагороджено грамотами за високий професіоналізм у роботі та багаторічну сумлінну працю старост сіл Качанівка, Галущинці, Кам’янки, діловодів сіл Хмелиська та Мислови, та спеціалістів першої категорії відділу з загальних питань діяльності ради та звернень громадян Мельник Г.П. та Підгорецьку Н.М. Також, грамотами за активну громадську діяльність та вагомий внесок впродовж першого року становлення Підволочиської об’єднаної територіальної громади були відзначені працівники Кузьмін М.Б. та Місько Н.А.

Відзначення Дня Збройних Сил України

Відзначення Дня Збройних Сил України

    Селищний голова Віталій Дацко взяв участь зі своїм трудовим колективом  у заходах з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України. Побажав всім присутнім мирного неба, міцного здоров’я, щастя та благополуччя. Взяв участь у нагородженні учасників АТО та військовослужбовців нагрудними знаками та грамотами.

Вечір пам'яті Григорія Степановича Панькова

Вечір пам'яті Григорія Степановича Панькова

   3 грудня в центральній бібліотеці селища Підволочиськ відбувся вечір пам'яті  та виставка фоторобіт Григорія Степановича Панькова, якому днями мало би виповнитися 75 років. На зустріч зібралися родина, друзі, освітяни, члени районної організації Всеукраїнського товариства "Лемківщина", селищний голова Віталій Дацко.    Спогадами про добру, енергійну, відповідальну людину вшанували пам'ять про Григорія Степановича, помолилися за його душу. Між цікавими згадками про Григорія Степановича з патріотичними піснями виступили аматори пісні Підволочиського будинку культури Діана Поп'як  та Володимир Попович.

Спортивні  ігри  школярів

Спортивні ігри школярів

    Вперше в історії Підволочищини відбулись  змагання з бадмінтону серед  школярів. 25 листопада у спортивному залі  Підволочиської гімназії ім. І.Франка  змагались дев'ять команд в рамках  ХХІ спортивних ігор учнівської молоді Підволочищини 2016-2017 навчального року. В підсумку  третє місце серед ЗОШ І-ІІІ ст. зайняла команда Підволочиської гімназії І.Франка (вчитель-представник Шумський Л.Б.) у складі Коція М. та Пелиха В.. У матчі за 3-4 місця вони обіграли команду Скориківської ЗОШ І-ІІІ ст.(Гапанович І.В.) у складі Курніцького А. та Рудика О. з рахунком 2:0. У фінальній зустрічі зустрілись команди Качанівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Паньків Г.М.) та Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст. (Дрейко С.М.).  Підволочиська команда у складі Станкевича М., Фармагея Р., Липки А. з рахунком 2:0 перемогла качанівських бадмінтоністів Мидла Б. та Козловського Д..  Непогано виступали також команди Кам'янківської, Токівської та Оріховецької шкіл. Серед ЗОШ І-ІІ ст. друге місце зайняла команда Староміщинської ЗОШ І-ІІ ст. (Шаварин І.Є.). Переможцем стала команда Хмелиськівської ЗОШ І-ІІ ст.(Поцілуйко Б.П.). Змагання судили Полухін В.І., Плюта І.І.. Всі призери нагородженні командними та особистими  грамотами.

Робочий візит в с. Богданівка

Робочий візит в с. Богданівка

   28 листопада селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, начальник відділу освіти Світлана Мотика відвідали та ознайомилися з ходом ремонтних робіт дитячого садочка в с. Богданівка. Разом із директором місцевої школи Галиною Вучкан та депутатом селищної ради Тамарою Васильчук обговорили ряд робочих моментів під час ремонту сільського дитячого садочку.

Вшанування пам'яті Героя

Вшанування пам'яті Героя

   28 листопада в с. Клебанівка біля могили загиблого Героя АТО Руслана Голембйовського відбулася панахида, який загинув 28 листопада 2014 року поблизу Станиці Луганської, Луганської області. На сільський цвинтар прийшли батьки Руслана, священик, церковний хор, друзі, однокласники, школярі місцевої школи.    Участь у панахиді взяли селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, депутат селищної ради Світлана Мотика, староста села Петро Кульпак.    Вчителі та учні місцевої школи провели відкритий урок-пам'ять, присвячений справжньому патріоту України Руслану Голембйовського. "Герої не вмирають!" - пам'ять про Руслана залишиться в наших серцях.

День пам'яті жертв голодоморів в Україні

День пам'яті жертв голодоморів в Україні

    26 листопада в Підволочиську вшанували пам'ять жертв голодоморів та політичних репресій в Україні. В заходах взяли участь духовенство селища, селищний голова Віталій Дацко, голова РДА Борис Онищук, голова районої ради Ігор Монартович. Святіші Отці відслужили молебень за загиблими, а присутні запалили свічки, вшанувавши тих, хто загинув у голодоморах та репресіях.

Конференція "Місцева демократія польсько-українській співпраці"

Конференція "Місцева демократія польсько-українській співпраці"

    24-25 листопада в Полтаві відбулася конференція  "Місцева демократія польсько-українській співпраці" за підтримки Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії. Участь у ній взяли представники всієї України: громадські діячі, керівники місцевих рад, міжнародні партнери, мас-медіа.

Обласні змагання  школярів

Обласні змагання школярів

     За останні два місяці відбулось ряд обласних змагань серед школярів. Зокрема наші юні спортсмени  брали участь в змаганнях з футболу, гандболу, футзалу, волейболу, настільного тенісу. Найкращого результату досягли наші гандболістки. 11 листопада в місті Тернополі в обласних змаганнях з гандболу серед дівчат 2003 року народження і молодших команда Підволочиської ДЮСШ стала бронзовими призерами, посівши третє місце. Пропустили вперед тільки дівчат з Ланівців (2 місце) та сильну команду обласного центру (1 місце). Всі призерки нагородженні  особистими  грамотами. Команду готували тренери-викладачі Гладин А.Б., Плюта І.І..