Творчий звіт до Дня Покрови та Дня захисників України

Творчий звіт до Дня Покрови та Дня захисників України

   Святковий концерт до Дня Покрови та Дня захисника України, свята Козацтва та 74 - річниці створення УПА творчим звітом організували аматори та виконавці сіл Супранівка, Росоховатець, Староміщина, Клебанівка, Дорофіївка та зведений хор Підволочиська. Досвідченні та молоді виконавці з натхненням співали, танцювали, виконували твори залишили слухачам позитивні емоції та хороший настрій.    В цей святковий день всім нам випала прекрасна нагода згадати про звитягу предків, які здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також героїв сьогодення - українських солдат, які борються за нашу державу сьогодні. В залі були присутні учасники антитерористичної операції Підволочиської громади.    На концерті були присутні Підволочиський селищний голова Віталій Дацко та голова Підволочиської районної державної адміністрації Борис Онищук. З привітанням  виступив голова РДА Борис Володимирович та селищний голова Віталій Геннадійович, який привітав присутніх з Святом Покрови, Днем захисника України, Святом Козацтва та 74-річниці створення УПА, а також подякував воїнам АТО та волонтерам за мир, який вони забезпечують нам в цей не простий для країни час, а виконавцям за чудово організований концерт та творчих успіхів.

Вшанування Дня захисника Вітчизни

Вшанування Дня захисника Вітчизни

    Свято встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, збереженню та розвитку національних військових традицій і звитяг, сприянню подальшому зміцненню патріотичного духу.    13 жовтня напередодні вшанування Дня захисника Вітчизни селищний голова Віталій Дацко, голова районної ради Ігор Монартович та голова районної державної адміністрації Борис Онищук встановили кошики з квітами до символічного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим землякам в АТО в Підволочиську.

Підволочиському садочку - 30

Підволочиському садочку - 30

   Сьогодні Пдволочиський садочок відзначив свій День народження - 30 років. В цей день Підволочиський дошкільний заклад - куди щоранку, мов крихітні струмочки, зливаючись в один бурхливий потічок, прямують діточки - був особливий. 30 років - це багато чи мало?    У далекому 1986 році в дошкільному закладі було відкрито 7 груп, а сьогодні тут працює 12 груп, в яких виховується 250 дітей. В садочку працюють висококваліфіковані спеціалісти: вихователі, музичні керівники, логопеди, медичні працівники, кухарі та спеціалісти інших спеціальностей. Заклад очолює кваліфікований педагог Ірина Володимірівна Скуб`як. В дитячому садочку затишно, створено всі умови для діточок ( навчання, співи, танці, харчування, вивчення англійської мови та ін.). А педагогічний колектив йде в ногу з часом, постійно вишукує нове та впроваджує прогресивні новітні технології.    Привітати дошкільний заклад прийшли селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш, начальник відділу освіти Світлана Мотика, керівник методкабінету Галина Сакевич, методист методкабінету Інга Гапанович, ветерани праці, які щиро привітали всіх присутніх із святом. Своїми виступами також вітали гостей свята вихованці закладу.

Благоустрій дитячих майданчиків в с. Іванівка та с. Жеребки

Благоустрій дитячих майданчиків в с. Іванівка та с. Жеребки

    В селах Іванівка та Жеребки нашої громади продовжують благоустрій дитячих майданчиків.    10 жовтня селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Володимир Витрикуш та заступник начальника УЖКГ Іван Пліш передали старостам цих сіл лавочки, гойдалки, будматеріали для облаштування  цих дитячих майданчиків, обговорили заходи щодо наведення благоустрою на території даних майданчиків, щоб діти та відпочиваючі відчували себе затишно та безпечно.

На стадіоні "Колос" в Підволочиську встановили відеоспостереження

На стадіоні "Колос" в Підволочиську встановили відеоспостереження

       З метою забезпечення безпеки та протидії вандалізму на стадіоні в Підволочиську встановили камери відеоспостереження.         10 жовтня селищний голова, заступник селищного голови Володимир Витрикуш разом із директором комунального закладу "Колос" Іваном Демчуком ознайомилися з монтажем камер відеоспостереження та принципом їх роботи.        Також на стадіоні було встановлено підвищену огорожу біля майданчика гри  з пляжного волейболу, яка дозволить гравцям пляжного волейболу - гру зробити більш динамічною. Огорожу продемонстрував інструктор спортивно-масової роботи Богдан Луцик.

Ремонт в клубах с. Супранівка та с. Росоховатець продовжується

Ремонт в клубах с. Супранівка та с. Росоховатець продовжується

      7 жовтня селищний голова Віталій Дацко, заступник селищного голови Іван Осадчук та заступник начальника УЖКГ Іван Пліш побували в клубах с. Супранівка та с. Росоховатець, де ознайомилися із ходом робіт по ремонту в цих закладах.  Обговорили із підрядниками якість та зауваження по виконанню робіт.

Ремонтні роботи тривають

Ремонтні роботи тривають

   3 жовтня селищний голова Віталій Дацко та заступник селищного голови Іван Осадчук побували на об'єктах де проходять будівельно-ремонтні роботи.    В Підволочиській ДЮСШ розпочали ремонт спортивного залу.  З в.о. директора спортивної школи, тренерами та підрядником робіт обговорили об'єм та якість робіт. В Підволочиську по вул. Надзбручанська проходить капітальний ремонт вулиці за рахунок державної субвенції. З підрядником було узгоджено дотримання робіт згідно проектно-технічної документації.    За ініціативи старости села Ігоря Гурина та сприяння заступника селищного голови Івана Осадчука в с.Мислова біля каплички було встановлено декоративну огороджу. Благоустрій біля каплички буде продовжено.    В с. Іванівка разом із старостою села Віктором Стельмахом відвідали місцевий ФАП, де було проведено воду та водовідведення. Узгодили підведення газу та встановлення конвектора. А на встановленому дитячому майданчику обговорили продовження благоустрою території майданчика.

Свято дня ветерана та дня людей похилого віку у відділенні стаціонарного догляду с.Галущинцях

Свято дня ветерана та дня людей похилого віку у відділенні стаціонарного догляду с.Галущинцях

    Свято з нагоди дня ветерана та дня людей похилого віку відзначили у відділенні стаціонарного догляду с.Галущинцях територіального центру надання соціальних послуг Підволочиської селищної ради. Учні Галущинецької школи привітали зі святом мешканців закладу. Приємним сюрпризом для людей поважного віку  було вручення подарунків, прозвучали слова вдячності та море теплих слів. 

День ветерана та людей похилого віку в територіальному центрі надання соціальних послуг

День ветерана та людей похилого віку в територіальному центрі надання соціальних послуг

      Старість – така ж частина життя, як і молодість, як дитинство. Вона неминуча, і саме так її потрібно сприймати, знаходячи  для  себе джерело оптимізму, живучи в гармонії зі своїм віком, радіючи кожному прожитому дню. Людська доля. У  кожного вона своя: комусь усміхнулася більше, комусь - менше. Однією із найбільших проблем людей похилого віку є одинокість та потреба в сторонній допомозі. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. 

Казкова зустріч в бібліотеці

Казкова зустріч в бібліотеці

   Цікаво пройшли заходи до Всеукраїнського дня бібліотек в приміщенні Підволочиьскої центральної бібліотеки, де присутні щиро вітали працівників та ветеранів бібліотечної справи, що було поєднано з презентацією робіт народної майстрині Віри Лозинської, яка в творчій, казковій атмосфері презентувала свої роботи.    Селищний голова Віталій Дацко щиро привітав працівників бібліотек громади із професійним святом, відзначивши при цьому високу місію Бібліотеки та Бібліотекаря: інформувати та просвіщати, організовувати доступ до книг всіх охочих, допомагати і навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодівати навичками пошуку та використання різноманітних ресурсів.