Міністерство охорони здоров’я оголосило громадське обговорення рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів

Міністерство охорони здоров’я оголосило громадське обговорення рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів

 Проекти рекомендацій Головного державного санітарного лікаря щодо роботи ресторанів, непродовольчих магазинів, салонів краси, перукарень, об’єктів побутового обслуговування населення, нотаріусів, адвокатів, аудиторів в умовах дії карантину надало Міністерство охорони здоров’я України.

Багато людей вже втомилися від карантину та обмежень під час епідемії вірус COVID-19

Багато людей вже втомилися від карантину та обмежень під час епідемії вірус COVID-19

 Багато людей вже втомилися від карантину та обмежень під час епідемії вірус COVID-19.  Але Підволочиська громада продовжує заходи по дезинфекції вулиць селища та сходових кліток багатоповерхових будинків. Також продовжуємо допомагати нашим медикам, на сесії селищної ради були виділені кошти на частину заробітної плати медиків лікарні, забезпечуємо харчуванням чергових медиків інфекційного відділення. Чекаємо послаблення заходів проти вірусу, щоб запрацювали підприємці громади, які несуть великі збитки, так само як і бюджет громади. Але просимо дотримуватись карантину та  усіх правил безпеки.  

Розпочато роботу із розроблення  Статуту Підволочиської селищної територіальної громади

Розпочато роботу із розроблення Статуту Підволочиської селищної територіальної громади

 Стаття 19 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» проголошує: «З метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей здійснення місцевого самоврядування представницький орган місцевого самоврядування на основі Конституції України та в межах цього Закону може прийняти статут територіальної громади села, селища, міста».

Бережемо найбільш вразливих

Бережемо найбільш вразливих

  Як уже повідомлялося, у Підволочиському районі, зокрема, у селі Галущинці було виявлено перший випадок захворювання на COVID-19.   За загальними даними відомо, що велику небезпеку інфекція становить для будинків людей похилого віку. ‍Тому, з метою непоширення коронавірусної інфекції серед найбільшої зони ризику, у відділення стаціонарного догляду в с. Галущинці та Підволочиська, голова селищної ради Віталій Дацко від працівників Територіального центру (13 костюмів), та з одноденного заробітку (7 костюмів) передав захисні костюми, диззасоби та маски для персоналу.

Oн-лайн нарада із керівниками загальноосвітніх закладів  Підволочиської громади

Oн-лайн нарада із керівниками загальноосвітніх закладів  Підволочиської громади

 Сьогодні відбулася он-лайн нарада із керівниками загальноосвітніх закладів  Підволочиської громади. Розглядалися питання  проведення підсумкового оцінювання навчальних досягнень учнів та організованого завершення 2019-2020 н.р., особливості діяльності закладів освіти під час карантину та оплати праці працівникам, порядок зарахування учнів у перші класи, проведення ЗНО-2020, підсумки недавньої атестації педпрацівників, а також роз'яснення нового Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо переведення керівників ЗЗСО на строкові трудові угоди.  У нараді також брав участь селищний голова Віталій Дацко.