Фото без опису

Підволочиська громада створює простір економічного зростання за підтримки Програми USAID DOBRE 

Допомогти своїм мешканцям отримати комфортні робочі місця та при цьому наповнювати місцевий бюджет взялися усі громади-партнерки Програми USAID DOBRE на Тернопільщині. Зокрема, в Підволочиську така локація створюється для підтримки місцевих підприємців та підвищення комфорту людей, які відпочиватимуть в центральному парку.

Понад 150 тисяч доларів загальної суми допомоги Програма USAID DOBRE виділяє п’ятьом своїм громадам-партнеркам на Тернопільщині для втілення цих задумів. Адже місцевий економічний розвиток сьогодні дуже важливий для них: як і багато інших, вони потерпають від зростання безробіття. 

Нова економічно активна локація, яку вже облаштовують у Підволочиській громаді, стане складовою громадського простору на території міського парку.

– У нас є чимало ініціативних людей, які би хотіли працювати у сфері надання послуг, про що свідчать їхні звернення до селищної ради. Але вони стикаються з  проблемою відсутності місць для ведення такої діяльності, – пояснює голова Підволочиської громади Віталій Дацко. – Водночас ми хочемо розвинути відпочинкову зону на території парку, надаючи мешканцям якісні послуги, яких вони потребують.

На території громади немає великих промислових об’єктів, які би забезпечували мешканців роботою. Тому актуальну проблему безробіття планується розв’язати через розвиток малого підприємництва, в тому числі завдяки створенню нових пристосованих локацій. У нових павільйонах місцеві підприємці хотіли би надавати послуги швидкого харчування, прокат велосипедів та дитячих електромобілів, продавати сувенірну продукцію тощо.

Перевагу в оренді місць у павільйонах громада надаватиме учасникам бойових дій із метою їх швидшої адаптації в мирне життя.

– Програма DOBRE знає потреби кожної громади-партнерки, бо ми постійно працюємо з представниками громад у відповідних робочих групах.  Спільними зусиллями намагаємося долати виклики, які перед ними стоять, – говорить експерт із місцевого економічного розвитку Програми USAID DOBRE Віталій Юрків. – Економічні простори, які ми створюємо разом з громадами,  об’єднує, насамперед, покращена інфраструктура, створена для комфортної діяльності підприємців та споживачів їхніх товарів чи послуг. І якщо цей фактор вплине на кінцевий успіх, вже згодом підприємці зможуть розширити свій бізнес та додатково створити нові робочі місця з відповідними надходженнями до бюджету громади. Покращиться і життя самих мешканців, які купуватимуть товари та послуги в комфортних умовах.