Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У Тернополі вшанували світлу пам’ять мужніх, незламних, нескорених військових, які віддали своє життя за вільну та незалежну Україну.

Заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко вручив сім'ям 37 загиблих захисників посмертні нагороди, які присвоєно Указами Президента України.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України та вірність військовій присязі, Указом Президента України Володимира Зеленського  орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено наших земляків: Лопушанського Юрія Романовича (посмертно), та Слободяна Андрія Володимировича (посмертно).

Командиру кулеметного взводу 2-го стрілецького батальйону 24-ї окремої механізованої бригади Юрію Романовичу Лопушанському  було лише 32 роки.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну Юрій став на захист рідної землі. Загинув 23 вересня 2022 року на Херсонщині.

Похований 28 вересня 2022 року.

Юрія всі знали як доброго та життєрадісного молодого хлопця, який завжди був готовий допомогти, підставити плече. Добрий син, найкращий брат, вірний друг, надійний побратим і мужній воїн. Вправний майстер по металу. Працював разом з батьком; займався парашутним спортом.

Він не був професійним військовим, але маючи військову кафедру, офіцерське звання – лейтенанта, став в ряди ЗСУ, залишився вірним присязі і до останнього подиху боровся за Україну.

13 січня 2023 року на бахмутському напрямку на Донеччині в бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув солдат 54-ої окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, житель села Богданівка - Слободян Андрій  Володимирович (1978р.н.). Андрію назавжди залишилося 45 років.

Андря Слободяна у рідному селі згадують, як хорошу, чуйну людину, доброго сина, вмілого господаря. Пам’ятаймо про подвиг Героя,  який він здійснив заради нас, заради всієї України. Дорогою ціною він заплатив за мир і спокій, за свободу і незалежність рідної землі. Не забудемо і не пробачимо ворогам, які відібрали його  життя.

Світла пам'ять і честь кожному Захиснику.

Тернопільська обласна державна адміністрація