Фото без опису

Фото без опису

11 серпня 2023 року в Підволочиській   громаді  відбулася робоча зустріч  представників органів місцевого самоврядуванння громади з представниками  громадської правозахисної організації «ТМЖК «Відродження нації». На зустрічі були присутні  начальники та спеціалісти відділу  соціального захисту населення, сім’ї, молоді та спорту, відділу освіти, відділу культури та  туризму, служби у справах дітей, директор  та соціальні  працівники  КУ «ЦНСП», начальник ЦНАПу, представники сектору правової допомоги,  відділу зв’язків з громадськістю Підволочиської  громади.

Зустріч відбулася завдяки активній  реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

На зустрічі були  присутні представники «ТМЖК «Відродження нації» керівник проєкту  Марина Пасєчник, асистент проєкту Оксана Шлюсар.   

Мета зустрічі: покращення взаємодії, вивчення ситуації в громаді, виявлення вразливих серед ВПО та мешканців громади для надання їм допомоги, підвищення рівня усвідомлення проблеми торгівлі людьми, експлуатації та ґендерно зумовленого насильства. 

Спеціалізована допомога згідно проєкту  передбачена особам, які постраждали від торгівлі людьми, постраждали від експлуатації, ґендерно зумовленого насильства, вт.ч. сексуального насильства,  насильства пов’язаного з війною, вт.ч. домашнього,  особам, чиї права було порушено внаслідок війни (тортури, нелюдське ставлення, жорстоке поводження, обшуки, погрози, психологічний тиск) та дітям, переміщеним без супроводу дорослих чи  переміщеним без батьків, але з кимось із дорослих.

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції  IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна,  Міністерству закордонних справ Норвегії.