Фото без опису

У Тернопільській області ❗️ЗАБОРОНЕНО❗️ хресний хід УПЦ МП до Почаєва.

❌Рада оборони Тернопільщини, яка діє при Тернопільській обласній військовій адміністрації, заборонила проводити піший хід через свою область.

"Починаючи від 19 серпня, представники Московського патріархату можуть здійснити ходу і можуть здійснити її з території Хмельницької області, здійснюючи перехід через Тернопільську область до Почаєва. Що було запропоновано, враховуючи ситуацію, заслухавши військових, представників СБУ, Нацполіції, а також коменданта області, було прийнято рішення щодо заборони таких дійств по території області", — розповів голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

"Зараз йде війна, є інформація, що можуть бути провокації на таких заходах. Поліція, звісно ж, буде посилено працювати для недопущення таких речей, але даний захід несе небезпеку в тому, що можуть бути порушення громадського порядку, можуть бути провокації ворога, які можуть потім використати у своїх засобах масової інформації для пропаганди. Тому рахуємо недоцільним проведення такого заходу", — зазначив виконувач обов'язків начальника тернопільського обласного управління Нацполіції Сергій Зюбаненко.