Фото без опису

 12 серпня 2019 року  на засіданні  чергової п’ятдесят шостої сесії Підволочиської селищної ради було затверджено Стратегію сталого розвитку Підволочиської селищної ради на 2019-2025 роки.

«Стратегія є ключовим документом, що визначатиме довгострокову політику суспільно-економічного розвитку нашої території.  Це важливий для нас документ, в процесі роботи над яким нам вдалось почути думку людей, проводились опитування, зібрано та проаналізовано статистичні дані. Це своєрідний стратегічний план роботи для громади на наступних 7 років - і містить аналіз її потенціалу, переваг, ризиків та викликів. Цей чіткий план розвитку громади,  необхідний також ще й для того, щоб вийти на міжнародний рівень і співпрацювати з іноземними інституціями. Оскільки перше, що запитають  у нас експерти перед початком співпраці - чи має громада бачення свого розвитку» - зазначив селищний голова Віталій Дацко.

Передумовою для розробки Стратегії була необхідність мати документ, який би окреслив та упорядкував ключові для розвитку громади 4 сфери, які між собою взаємопов’язані: [1] суспільна, [2] економічна, [3] комунальне господарство і охорона навколишнього середовища, [4] публічне та просторове управління. Виходячи з цього визначені стратегічні та операційні цілі, а також  плани і завдання, необхідні для їх реалізації.

Стратегія розроблена в рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)" завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Над Стратегією працювала Робоча група, до складу якої увійшли працівники селищної ради, депутати та члени виконкому, представники комунальних та освітніх установ, члени громадських організації, бізнес спільнота та активні жителі ОТГ.

На всіх етапах підготовки і розвитку зазначеного документа, а це більше 6-ти місяців, робоча група працювала в тісному співробітництві із експертами Фонду Розвитку Місцевої Демократії (ФРМД).

 

 

Ознайомитися зі Стратегією можна за посиланням