Фото без опису

 Розпочинаються весняні роботи

           Рішенням виконавчого комітету № 67 від 08.03.2024 року із 11 березня до 11 травня оголошено двомісячник благоустрою на території населених пунктів Підволочиської територіальної громади.

            Згідно затверджених заходів старости старостинських округів мають ліквідувати стихійні сміттєзвалища, утримувати місця для збору вторинної сировини: відходів пластику, скла (в селах, де ця справа вже організована, де жителі вже призвичаїлись збирати, накопичувати цю частину сміття, значно зменшився загальний об’єм відходів і зменшилась територія загальних сміттєзвалищ).

            Підволочиському УЖКГ необхідно впорядкувати паспортизоване сміттєзвалище; провести, де це необхідно, формування крон дерев, видалення сухих гілок, аварійних дерев. У випадку нових насаджень перевагу треба віддавати керованим сортам дерев.

              В рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у 2024 році Тернопільська обласна військова адміністрація наголошує на необхідність посилення роботи педагогічних колективів щодо формування екологічної культури учнів, проведення в освітніх закладах виховних заходів з природоохоронної тематики. Кожна школа із виховною метою має сортувати власне сміття (пластик, скло, папір і картон), а також збирати в закриті ємкості використані батарейки.

             Всі інші структурні підрозділи також отримали перелік прилеглих і закріплених для прибирання і впорядкування територій, на яких будуть проводитись роботи впродовж року.

             Рішенням виконавчого комітету № 63 від 23 лютого 2024 року затверджено склад постійно діючої комісії із встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин на території Підволочиської селищної територіальної громади. Всім пасічникам треба зареєструвати свої пасіки і пильнувати за оголошеннями про обробіток рослин.

              На час проведення весняних робіт забороняється спалювати рослинність на городах, присадибних територіях, добування березового соку в парках. При виявленні даних порушень будуть накладуватися адміністративні штрафи від 340 до 6220 грн.

Інспектор з благоустрою,   Б. Гац.