Фото без опису

Житель Підволочиська, молодший сержанта військової частини А 4248 Збройних Сил України - ВОЛОДИМИРА ПЕЛИПІВ (1981р.н). 

42-річний Володимир Пелипів був військовослужбовцем 55 бригади. Захищати Україну пішов на початку повномасштабного вторгнення. Мав позивний: "Хімік".

 

"29 червня він мені сказав, що прикривав саперів, коли розміновували територію. Спочатку він не виходив на зв'язок, день, два, три. Ми знали, що він на нульовій позиції, можливо, не буде зв’язку. Але на п’ятий день я почала бити на сполох, ми почали дзвонити у військові частини, до командирів. 10 липня прийшло сповіщення, що мій брат офіційно вважається безвісти зниклим";

 

"99,9 % ДНК зійшлося з ДНК матері. Орієнтовно за два тижні до зникнення мого брата ми мали таку розмову. Він мені сказав: "Знаєш, Людо, мені настільки подобається військова служба, що після війни я таки залишуся служити в ЗСУ". Для мене це було дуже приємно, бо я зрозуміла, що він знайшов своє призначення", - згадує сестра Людмила Ковач.

Шукали Володимира всюди, думали навіть, що він у полоні.

Від 30 червня 2023 року Володимир вважався, як такий, що пропав безвісти. Але рідні не втрачали надії на те, що він знайдеться живим та неушкодженим.

🙏Три місяці пошуків, велика кількість проведених ДНК-експертиз, сліз та сподівань. І на жаль - підтвердження про важку втрату воїна.

 

Суспільне Новини

Підволочиська громада