Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

☀️30 серпня 2023 року у смт Підволочиськ, Тернопільського району, Тернопільської області відбувся одноденний тренінг для спеціалістів Підволочиської громади, що залучені до процесу створення та супроводу сімейних форм та батьків, що виховують дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування в одній з сімейних форм виховання (дитячий будинок сімейного типу, прийомна сім’я, опіка/піклування), на тему «Міждисциплінарна взаємодія у процесі супроводу сімейних форм виховання».

Тренінг проводився у рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» та за сприяння БФ Партнерство «Кожній дитині». Проводили навчання працівниці Тернопільського обласного центру соціальних служб, які провчилися в якості тренерів у березні 2023 р.

🏹Метою проведення тренінгу було налагодження ефективної дисциплінарної взаємодії у територіальній громаді під час створення та функціонування сімейних форм виховання, патронату над дитиною в її найкращих інтересах. Під час проведення тренінгу учасники ознайомились з нормативно-правовою базою щодо створення та забезпечення діяльності опікунських сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а також з нормативно-правовими документами щодо порядку взаємодії між центрами та службою у справах дітей в процесі супроводу сімейних форм; розглянули алгоритм створення сімейних форм виховання та його процедуру; познайомились з технологією ведення супроводу та проаналізували функції спеціалістів на кожному з етапів; розглянули процедури прийняття рішень та форм документування у процесі створення та забезпечення діяльності опікунських сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу; функції, завдання та дії кожного члена міждисциплінарної команди; принципи командної роботи та відпрацювали алгоритм взаємодії міждисциплінарної команди в процесі супроводу сімейних форм.

☝📌Також висловлюємо подяку у сприянні в організації Підволочиській селищній раді та Службі у справах дітей Підволочиської селищної ради.💙💛

Матеріал взято зі сторінки: Тернопільського обласного центру соціальних служб