Фото без опису

Продовжуємо наш марафон: «Добрі новини з фронту».

Сьогодні мова піде про військового з позивним «Вітер», у Підволочиську його знають, як Гавришків Володимир Григорович (1967 р.н.).

Нещодавно Володимир був нагороджений почесною відзнакою «Хрест 54 ОМБР».

Фото без опису

Військовий отримав її за видатну особисту хоробрість, відвагу, стійкість та рішучість при виконанні військового обов'язку.

Про нагороду Володимира ми дізналися від його сестри пані Надії Нізьо, яка дуже пишається своїм братом.

 З слів пані Надії, Володимира війна застала в Польщі, та не дивлячись ні на що, в перші дні повномасштабного вторгнення росії, він повернувся на рідну землю. 

28 лютого 2022 року, героя зарахували до лав ТРО, де він сумлінно виконував завдання, пізніше його прийняли до лав ЗСУ. Спочатку Володимир охороняв кордон біля Білорусії (до січня 2023 року), потім був переправлений на Бахмутський напрямок, де героїчно захищав рідну державу. 

Сестра Надія разом із чоловіком збирали кошти на телевізійний приціл, все необхідне для несення військової служби, з цим допомагали небайдужі мешканці селища Підволочиськ, а також місцеві волонтери.

11 квітня Володимир був контужений, після чого, за кілька днів знову відправився на передову. Пані Надія каже, що завжди тішиться, як дзвонить її брат, він часто повторює: «Хто, як не я»... Адже Володимир втратив на війні вже багато свої побратимів, з них і мешканці нашого селища...

Велика шана і подяка усім воїнам, ви - наші земні хоронителі.

Ваша мужність і любов до рідної землі – безмежна.

Повертайтесь якнайшвидше до рідних домівок живі, здорові і з Перемогою. 

Додамо, що на Володимира Гавришківа вдома з нетерпінням чекають мама та сестра Надія.

Фото без опису

Фото без опису