Фото без опису

Фото без опису

Підволочиськ. Дітям – про професії, дорослим – про ринок праці

Подорож у світ професій, конкурси, загадки, «мандрівка» з Атласом професій майбутнього з доповненою реальністю та ще багато цікавого, аби допомогти учнівській молоді у виборі фаху, організували фахівці Підволочиського управління Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості, які мали свою локацію під час проведення Дня захисту дітей".

Юні учасники заходу брали активну участь у конкурсі «Зобрази професію»; відгадували загадки про різні види трудової діяльності; визначали свій майбутній фах за формулою «хочу-можу-треба»; згідно з якою потрібно врахувати власні бажання, можливості та потреби ринку праці; мали можливість скористатись папками з описами професій та ін.

Діти ділилися думками щодо свого професійного майбутнього, розповідали про професії своїх батьків. висловлювали власні міркування про те, що потрібно зробити, аби досягти кар’єрного успіху.

Дорослі учасники заходу отримали інформацію про можливості працевлаштування на постійні або тимчасові робочі місця, послуги служби зайнятості, можливості професійного навчання, у т.ч. за безоплатними ваучерами, актуальні вакансії; консультації щодо різних ситуацій реєстрації у службі зайнятості, виплати допомоги по безробіттю, отримання мікро-грантів на відкриття чи розвиток власної справи, тощо. Батьки старшокласників цікавились як допомогти своїм дітям у виборі фаху.