Сьогодні у Підволочиській громаді на базі Підволочиський Ліцей відкрито соціальну швейну майстерню для ремонту одягу.

Ця подія стала можливою завдяки Національному Комітету Червоного Хреста, за підтримки Міжнародних організацій Червоного Хреста, рамках програми "BraVo".

Підволочиська районна організація Товариства Червоного Хреста України виграла міні-грант ІІ рівня на 200 тис. грн, а саме 5 швейних машин та 2 машини для обверложення тканин.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відкриття соціальної швейної майстерні для громади дасть можливість особам, які перебувають в складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених осіб та інших незахищених верств населення громади, які не мають можливості придбати новий одяг, якісно відремонтувати його за дуже не велику плату.

Працювати на цьому новому обладнанні будуть волонтери, а кошти виручені за ремонт одягу будуть спрямовуватися на придбання ниток та матеріалів необхідних для якісного ремонту одягу. Крім того, учні, які навчаються в ліцеї будуть мати змогу навчатися на сучасному швейному обладнанні, тим самим здобувати вищий рівень кваліфікації та при цьому творити добрі справи милосердя.

Варто відзначити, що найпершими даними послугами скористаються підопічні, за якими здійснюють догляд працівники КЗ "Центр надання соціальних послуг " Підволочиської селищної ради, бо вони потребують таких послуг, адже ремонт одягу є в переліку послуг, що надаються працівниками Центру.

На відкритті майстерні був запрошений голова громади Віталій Дацко, який привітав усіх присутніх з відкриттям соціальної майстерні з ремонту одягу та побажав успіху, а також задоволених відвідувачів від отриманих послуг.