Фото без опису

 21 вересня 2021 року відбулась робоча зустріч щодо запровадження в громаді послуги Патронату над дитиною. Учасниками зустрічі були члени міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах .

 Створити сім’ю патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати чиюсь сім’ю, але й можливість вирішення проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою.

 Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками.

Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

- повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім?ї патронатного вихователя (далі ? добровільний помічник);

- належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати (крім прохідних кімнат, кімнат мансардного або підвального типу) та побутових зручностей.

 Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення 

Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. На сьогоднішній день становить понад 11 тис. грн.

Соціальна допомога виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя, та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для задоволення її потреб.

Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (понад 6 тис.грн.), для дітей з інвалідністю — 3,5 (понад 8 тис. грн.) прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.

В ході обговорення було вирішено посилити  інформаційну роботу з послуги патронату, з метою більшого інформування, обізнаності населення щодо запровадження в Підволочиській ТГ послуги патронату над дитиною.

 

Фото без опису