Фото без опису

Питання створення ОСББ є дуже актуальним. Так як реалії сьогодення вимагають від жителів багатоквартирних будинків об’єднатися, з метою утримання, модернізації , реконструкції свого житла.

Тому, селищною радою сьогодні 20 лютого було організовано зустріч жителів селища із регіональним координатором з досягнення Цілей сталого розвитку ПРООН у Тернопільській області Ігорем Стефанівим. Він презентував новий проєкт Європейського Союзу та Програми розвитку ООН (ПРООН) «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень».

У зустрічі взяли участь мешканці багатоквартирних будинків смт Підволочиськ, яким не байдужа доля їхніх спільних помешкань.

Експерт навів успішні приклади діяльності ОСББ в Україні та області по модернізації та утепленню будинків. Зокрема Ігор Стефанів закликав мешканців багатоквартирних будинків взяти на себе спільну відповідальність за своє житло та за підтримки Програми розвитку ООН створити успішні ОСББ та скористатися можливостями отримання відшкодувань витрат на модернізацію своїх будинків із Фонду енергоефективності, отримання «теплих кредитів».