Фото без опису

Фото без опису

Історія успіху бджоляра із Підволочищини. Здобуваєш нові знання – отримуєш нові можливості

Ваучер на оплату навчання від служби зайнятості дав можливість 59-річному Віктору Мусялу безоплатно пройти перепідготовку за професією «Бджоляр» та надалі успішно працювати в сільськогосподарському товаристві.

Чоловік за освітою слюсар з ремонту колісних транспортних засобів в товаристві виконував різну роботу, в тому числі на пасіці. Зрозумівши, що аби продовжувати роботу на пасіці, йому потрібно набути сучасних знань з бджільництва, звернувся у Підволочиське управління Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості та отримав ваучер на оплату навчання, відтак у січні 2024 року почав здобувати фах у Гадяцькому аграрному училищі.

За час навчання чоловік дізнався про організаційні питання створення пасіки, методи розведення та утримання бджіл, інвентар та механізми, які використовуються на пасіці, технології отримання якісної продукції бджільництва та інші важливі аспекти ведення бджільництва у сучасних умовах. У серпні 2024 року Віктор отримав свідоцтво про присвоєння робітничої професії «бджоляр».

«Здобуваєш нові знання – отримуєш нові можливості. Тепер матиму нову улюблену роботу», - говорить чоловік. Також він впевнений, що успішність кожного з нас залежить від постійного самовдосконалення та самоосвіти.