Фото без опису

З нагоди Дня усиновлення, з метою активізації роботи із розвитку сімейних форм виховання в Підволочиській громаді, проведено круглий стіл 

Для повного і гармонійного розвитку особистості дитині необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Але, на жаль, є діти, які не можуть проживати з рідними батьками з різних причин. Саме тому питання альтернативних форм сімейного виховання є дуже актуальним на сьогодні. В Підволочиській громаді проживає 1 сім’я усиновителів, 8 опікунських сімей, 2 прийомних сім’ї та 2 дитячих будинків сімейного типу.

Міністерство соціальної політики України та Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за підтримки ЄС та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні з метою забезпечення всебічної інформаційної підтримки реформи системи догляду та підтримки дітей, залучення уваги громадськості до можливостей прийняття дітей у родини та створення умов для їхнього гармонійного розвитку, розпочали інформаційну кампанію „Україна для кожної дитини”. У межах реалізації кампанії створено цикл дописів, відео- та візуальні матеріали, які доступні за посиланням https://bit.ly/3M8gIe3.

За результатами зустрічі рекомендовано:

  1. активізувати роботу щодо створення нових прийомних сімей,
  2. провести аналіз можливості довлаштування дітей-сиріт в будинки сімейного типу; спільно із фахівцями із соціальної роботи здійснити пошук прийомних батьків та батьків – вихователів та забезпечити соціальний супровід таких сімей;
  3. проаналізувати стан виконання індивідуальних планів соціального захисту дітей, яка опинилася у складних життєвих обставинах, дітейсиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в закладах інституційного догляду та виховання дітей, передбачити заходи щодо реінтеграції дитини у сім’ю або влаштування до сімейних форм виховання, продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах, в обов’язковому порядку враховувати думку дитини а також пропозиції класного керівника (вихователя), психолога закладу, в якому перебуває дитина, дільничного лікаря, інших суб’єктів соціальної роботи з дітьми.