Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

☀️Відтепер у селищі Підволочиськ свою роботу розпочав молодіжний простір, який отримав надихаючу назву: «Знайди себе». Ще донедавна молодь громади була досить обмежена у своїх активностях та можливостях проведення заходів згуртування через відсутність пристосованого приміщення.

– Наша молодь дуже потребувала окремого закладу для своїх потреб. І на опитуваннях, які раніше проводилися в громаді, молоді люди голосували за таку ідею найбільше, – розповіла молодіжна працівниця простору «Знайди себе» Андріана Габрилей. – До цього молоь переважно  проводили вдома у гаджетах, коли надворі була погана погода, або збиралися на лавочках у центрі селища чи на стадіоні. І це не те дозвілля, якого вони потребували.

☀️Торік Підволочиська селищна рада вирішила створити в одній із вільних кімнат центральної бібліотеки окрему локацію для молоді. З цією метою після широкого обговорення з молоддю Підволочищини було прийняте рішення написати проект для реалізації ідеї по створенню та оснащенню сучасної молодіжної локації.

👍Відповідальними за написання та реалізацію проекту були визначені Володимир Витрикуш та Ліліана Лукасевич, зі сторони молоді найбільш залучені були Софія Голик та Руслана Савка.

У новоствореному молодіжному просторі, завдяки отриманому обладнанню від Програми USAID DOBRE на суму понад 427 тисяч гривень, тепер можна провести час за переглядом фільмів, влаштовувати різноманітні заходи, навіть відсвяткувати день народження. Великий екран дозволяє проводити шкільні презентації чи навчальні тренінги, майстер-класи тощо, адже в місцевих школах такого обладнання наразі немає. Серед іншого обладнання, яке увійшло в пакет допомоги від Програми USAID DOBRE, – радіосистема, звукопідсилювачі, фотоапарат зі штативом, ноутбук, проєктор, 3D-принтер та інша техніка й меблі.

– Програма ДОБРЕ допомагає та підтримує розвиток молодіжної інфраструктури в територіальних громадах. Дуже важливо, щоб цей процес був комплексним, – зазначила спеціалістка із залучення громадськості Програми USAID DOBRE Галина Скальська. – Ми радо підтримали ідею створення молодіжного простору у Підволочиській громаді. Але ще важливіше, що в громаді також запровадили посаду молодіжного працівника. Це дозволить стало розвивати молодіжний напрям, наповнювати активностями простір «Знайди себе» та чути потреби молоді громади.

☀️На відкриття молодіжного простору також завітали експерт із місцевого економічного розвитку Програми USAID DOBRE Віталій Юрків, спеціалістка із місцевого економічного розвитку Олеся Хомин, спеціалістка із залучення громадськості Програми USAID DOBRE Галина Скальська і фахівець з управління проєктами та програмами у сфері розвитку громад Олег Процик. Також участь у відкритті молодіжного простору взяли селищний голова Віталій Дацко, секретар селищної ради Мар’яна Кузьмін, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Витрикуш та головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Підволочиської селищної ради Ліліана Лукасевич.

🔥Особливі слова подяки нашій молоді з Підволочиська, Качанівки, Оріховця за активність та бажання змін на краще.

💝Окремо дякуємо Михайлу-Роману Замараєву за ноти позитивних емоцій.

Дякуємо Збройним сила України за мирний день!

З вірою у майбутнє!

🇺🇦Слава Україні!

Програма DOBRE

DOBRE. Голос громад - Західна Україна

Підволочиська Бібліотека-для-дітей

Підволочиська селищна рада