Фото без опису

Презентуємо вам у всій красі Підволочиську громаду – через об’єктив Владислава Соделя у #DOBRE_фотоекспедиція.

🏘 Ця громада на Тернопільщині зберегла чимало архітектурних надбань з минулого. У центрі Підволочиська красується столітня вілла Громницьких, яка належала сім’ї тутешнього графа. У селищі бував Іван Франко, щоби почитати місцевим жителям свою поему «Мойсей». А в місцевому краєзнавчому музеї вас познайомлять із легендарною постаттю Омеляна Ковча – першого пароха Підволочиська, котрий під час минулої війни врятував від голокосту понад 2 тисячі євреїв.

У селі Мовчанівка поміж зелених садів розташований приватний музей з оздоровчим центром Бориса Діденка, колишнього голови Підволочиської селищної ради. Господар покаже вам артефакти з різних епох та історичних подій, заведе в соляну кімнату та магнітну ванну, запропонує вигрівання бджолиним теплом та сауну з аромотерапією, і багато-багато інших унікальностей. А ще розповість про Підволочиський край такі цікавинки, про які не знає навіть Вікіпедія.

Як і більшість інших, громада сьогодні вкладає кошти лише в найнеобхідніше. Наприклад, реконструюють центральних вхід до поліклініки з дотриманням умов доступності. Адже чимало мешканців Підволочищини зараз обороняють державу і після повернення з фронту потребуватимуть якісних медичних послуг.

А підтримувати щоденну чистоту в громаді допомагає спеціальний автомобіль для вивозу ТПВ, придбаний Програмою USAID DOBRE.

👉 Фото за лінком: https://flic.kr/s/aHBqjBwyLp

ℹ️ Будні громади зафіксував відомий фотограф Владислав Содель (Vladyslav Sodel) під час фотоекспедиції, організованої Українським кризовим медіа-центром у межах Програми USAID DOBRE.

Програма DOBRE