6 серпня в День села Фащівка відзначала ще і 150-ту річницю з дня заснування церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Святкування розпочалося відправою, яку проводив парох села отець Ярослав Задорожний , також були священики сіл Мала Лука, Оріховець і Глібів та церковний хор з міста Борщова Верховних Апостолів Петра і Павла.

   На святі були присутні жителі та вихідці села,  запрошені гості.

   До усіх присутніх на святкуванні звернувся з вітальним словом  староста села Іван Каптій який сказав, що це свято для всіх  хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селі. І він пишається тим, що тут народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей, які розвивають, покращують благоустрій, що разом вони всі єдина і велика сім’я, яка прагне створити зручні комфортні умови для життя.

  Відвідав свято голова Підволочиської об’єднаної територіальної громади  Віталій Дацко,  який  у своєму  виступі побажав усім міцного здоров’я, родинного щастя , благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій на благо нашої громади. Він сказав, що Фащівський храм є одним із старовинних  в нашій громаді, але є доглянутим, красивим як і 150 років тому, коли жителі села своїм коштом побудували цей храм. Також, він відзначив героїчне минуле села і його славних жителів. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням рідних і близьких. А  селу  побажав процвітання, стабільності та розвитку. Бути і надалі вічно молодим, квітучим і красивим селом, де життя кожної людини, кожної родини наповнюється теплом, радістю і надією на краще!

 На святкуванні частували усіх присутніх грибною юшкою, смачним короваєм.

 Свято завершилося концертом місцевих аматорів.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису