Фото без опису

Важливість дотримання законодавства щодо використання касових апаратів обговорили на зустрічі

З метою якісного й оперативного інформування бізнесу Тернопільщини щодо новацій, запроваджених Законом України 3219, відбулася зустріч-нарада заступниці начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Марії Мельник із представниками консалтингової компанії «Фенікс Консалт». Участь у зустрічі також взяв заступник начальника управління – начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в області Роман Валецький.

Під час заходу податківці ознайомили присутніх з основними положеннями Закону України №3219 та наголосили, що мова йде не про збільшення податкового навантаження на бізнес, а лише про повернення на довоєнну систему оподаткування.

Зосередилися представники обласного податкового відомства на темі відновлення відповідальності бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій під час торгівлі чи надання послуг.

Так, Роман Валецький нагадав присутнім, що уряд ще з 1 січня 2022 року зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО, наразі провадити торгівлю без касового апарату мають право лише спрощенці 1 групи.

Марія Мельник у свою чергу зауважила, що закон №3219 знизив розмір штрафних санкцій за незастосування РРО для підприємців (окрім тих, які торгують підакцизною продукцією, валютними цінностями, ювелірними виробами, медичними та лікарськими засобами чи виробами, складною побутовою технікою та не провадять діяльність у сфері азартних ігор) зі 100% за перше порушення вартості реалізованого товару та 150 % вартості реалізованого товару за наступне до 25 % та 50 % відповідно.

«Видача фіскального чеку при кожному розрахунку має стати звичною нормою для нашого бізнесу, адже це і чесні стосунки з державою, і гарантія для покупця чи отримувача послуг», – зазначила заступниця очільника податкового відомства області.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області