Фото без опису

Вас вітає система безоплатної правової допомоги!

Ми — державна установа і безоплатно допомагаємо захисникам і захисницям України та членам їхніх родин вирішувати правові проблеми. Право на одержання безоплатних правових послуг гарантується Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Тож ми зібрали деякі приклади надання правової  допомоги у збірку та підготували новину про неї.

З 24 лютого 2022 року до системи БПД звернулося майже 12 тисяч захисників та захисниць України. Часто для розв’язання питання потрібно звертатися до суду. Деякі з цих справ і наведено у збірці.

Також представлені приклади надання правової допомоги членам сімей загиблих героїв. Їм, зокрема, доводиться звертатися до юристів, щоб встановити факт смерті при виконанні військового обов’язку, довести батьківство загиблого захисника, оформити виплати тощо.

Текст новини нижче та за посиланням https://docs.google.com/document/d/1N0nV3KaPZefiYe6fQtUh5gf2qGSsH2dk8TP2vIbw_3Y/edit?usp=sharing

Переглянути збірку: https://legalaid.gov.ua/wp-content/uploads/2023/06/pryklady-nadannya-pravovoyi-dopomogy-zahysnykam-i-zahysnyczyam-ukrayiny-2023.pdf

Будемо вдячні за поширення на ваших ресурсах. Це важливо — так більше захисників та захисниць України та членів їхніх родин дізнаються про можливість отримати безоплатно послуги юристів та адвокатів.

Детальніше про систему БПД та наші послуги: https://legalaid.gov.ua/kliyentam/pro-bezoplatnu-pravovu-dopomogu-bpd/