Фото без опису

ТИМОЩУК Андрій Петрович

(01.08.1972, смт Теофіполь, Хмельницька область – 12.06.2015, смт Станиця Луганська, Луганський район), український військовик, солдат 128-ї гірсько-піхотної бригади (Мукачеве).

Закінчив Теофіпольську середню школу № 1. Пізніше навчався у Базалійському та Теофіпольському профтехучилищах, де здобув кілька робітничих професій – штукатур-плиточник, тракторист, водій, кранівник.

Після одруження кілька років жили в Тернополі, пізніше продали квартиру і переїхали до Галущинців. Сім’я облаштувалася на новому місці, обробляла город, тримала невеличку господарку. До війни працював на будівництві, робив ремонти.

Мобілізований 19 лютого 2015 року. Два місяці був у Львові, пізніше у Закарпатті. Через кілька місяців підготовки у складі 128-ої гірсько-піхотної бригади відправили на фронт. Він часто телефонував рідним, казав, що ніяк не може звикнути до обстрілів, що скучає за домом.

Загинув 12 червня 2015 від отриманих поранень. О 16:15 бойовики “ЛНР” з боку залізничного мосту (Червоний Яр) обстріляли з АГС-17 позиції сил АТО поблизу смт Станиця Луганська.

Зустрічали тіло земляка-героя 17 червня на мості між Волочиськом та Підволочиськом. Поховали Андрія Тимощука 18 червня 2015 року в с. Галущинці Підволочиського району Тернопільської області. Залишилися дружина та син.