Фото без опису

27 березня в Підволочиській райдержадміністрації за головуванням голови РДА Бориса Онищука та голів ОТГ Підволочиського району,  представників усіх ланок медицини, правоохоронних органів відбулося засідання оперативного штабу та групи швидкого реагування з організації профілактичних і протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції на території району.

На комісії розглядали ряд питань.

Перше і найгостріше питання про дезінфекцію населених пунктів.

З обласного центру на  Підволочиський район було передано одну тонну деззасобу. Відповідно перед комісією стояло питання, як розділити цю речовину. Тривали обговорення, кожен надавав свої пропозиції.  Підволочиський  селищний голова запропонував розділити деззасіб на дві частини, одну – віддати на щоденні дезінфекції в усі громади району, а іншу частину деззасобу залишити у надзвичайників (на випадок, якщо в районі станеться спалах коронавірусу).

Але, більшістю голосів, комісія вирішила усю частину деззасобу залишити у надзвичайників, а не ділити на громади.

Не можемо не зазначити, що цей факт засмутив усіх голів ОТГ. Як зазначив Віталій Дацко, ми сьогодні ПОВИННІ працювати на випередження спалаху COVID-19, а не ліквідувати його наслідки!!! Адже щоденна обробка деззасобами знижує шанс спалаху коронавірусу у нашому районі та громадах.

Далі комісія розглянула лист від Підволочиської селищної ради, щоб заборонити продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв суб’єктами господарювання з 18:00 по 09:00 годину наступного дня з метою запобігання скупчення осіб, дотримання норм карантину та протидії і профілактиці домашнього насильства. Бо як повідомили працівники Підволочиського відділу поліції – за час карантину збільшилася кількість випадків домашнього насильства в стані алкогольного сп’яніння. Пропозицію підтримали одноголосно.

І третє питання, яке розглянула комісія, це фінансова допомога працівникам Підволочиської центральної районної лікарні, Підволочиського центру первинної медико-санітарної допомоги та екстреної допомоги. Також, пропозицію підтримали одноголосно.

Було обговорено питання організації органами місцевого самоврядування постів на границях зон карантинних обмежень відповідно до ст. 30 Закону України «Про забезпечення  санітарного та епідеміологічного благополуччя населення».