В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця, який установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

 Дата вшанування добровольців вибрана не випадково, адже 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити, адже на першому етапі війни Україна зіткнулася з тим, що далеко не всі професійні військові були готові захищати свою державу. 

 Тож напередодні свята у Підволочиську біля Меморіалу героям Небесної сотні та загиблим у зоні проведення антитерористичної операції воїнам – землякам відбулося покладання квітів. На дійство завітали голова селищної ради Віталій Дацко, голова РДА Борис Онищук, голова районної ради Ігор Монартович, їх заступники, учасники АТО/ООС, представники організацій.

 Після невеличкого дійства (згідно з карантинними обмеженнями) Віталій Дацко з ветеранами АТО відправився до могили загиблого воїна-добровольця Тараса Біленького, де поклали квіти і помолилися.

 Сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто не чекав повісток, а добровільно вирушив на фронт, тому що у наших громадян в жилах тече козацька кров, яка ніколи не дозволить миритися з несправедливістю. 

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису