Підволочиською селищною радою налагоджено співпрацю із Тернопільською обласною громадською організацією «Асоціація захисників безпритульних тварин «Ноїв ковчег», яка носить виключно соціальний характер із метою захисту безпритульних тварин, зокрема їх лікування, стерилізації, догляду та утримання. ЇЇ діяльність співпадає з основними положеннями Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання чисельності бродячих та безпритульних тварин на території Підволочиської селищної ради на 2017-2020 роки. Скористатися послугами «Ноєвого ковчегу»  (село Дичків) може кожний житель громади при умові попередньої домовленості (директор Володимир Тукало, тел. 0975839114, Тетяна Мацюпа, контактний телефон 0974891035).

           Потреба співпраці звязана з тим, що вилов тварин має здійснюватися працівниками, які мають відповідну кваліфікацію і допуск, спеціально обладнаний автомобіль. Відлов бездоглядних тварин окремими фізичними та юридичними особами забороняється, крім випадків, коли ці тварини є небезпечними. Раніше стерилізацію, вакцинування і кліпсування собак проводили спеціалісти нашої ветеринарної лікарні по вулиці Гончара 23. Проте, на жаль, там тварина не забезпечується післяопераційною перетримкою на термін, що встановлений за медичними показниками.

           По відношенню до безпритульних тварин застосовується метод ВСП (відлов, стерилізація, повернення). Після стерилізації вони не зможуть мати потомства, не будуть приваблювати інших тварин, створювати зграї, «собачі весілля». Вже вакциновано, кліпсовано і стерилізовано кількох собак, тому попереджаємо всіх власників тварин: не випускайте їх на вулицю, тому що тоді вони вважатимуться безпритульними і підлягають відлову.

           Особи, що утримують домашніх тварин, зобов’язані суворо дотримуватися ще багатьох  інших вимог Законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про ветеринарну медицину», «Про захист населення від інфекційних хвороб».

 

Інспектор з благоустрою Богдан ГАЦ

 

Фото без опису