В Підволочиській  громаді спільно з громадським партнерством За прозорі місцеві бюджети в рамках проекту Доброчесні громади було проведено вуличну акцію “Впливай на бюджет своєї громади”. В рамках акції жителі Підволочиської ОГГ мали змогу ознайомитися з бюджетом своєї громади за 2019 рік та залишити свої пропозиції  до бюджету громади на 2020 рік.

  Під час вуличної акції, яка проходила на центральній площі в Підволочиській  громаді 26 вересня було зібрано 73 пропозиції від громадян. Другий  етап відбувся в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості, де спільно з експертом проекту “За доброчесні громади” Миколою Орловим, представники селищної ради зустрілися із старшокласниками Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Підволочиською гімназією ім. І.Франка, студентами з Підволочиського професійного ліцею та представниками молодіжної ради. Весело та креативно підійшов до пояснень бюджетних питань молоді експерт Микола Орлов. Учні отримали не лише багато корисної і нової інформації, а й можливість подати власну пропозицію до бюджету. Під час заходу було подано 13 пропозицій, які неодмінно врахуються при розробці бюджету.

  Акція “Впливай на бюджет своєї громади” проходила в Підволочиській селищній раді протягом цілого місяця. Скриньки подачі пропозицій були розміщені у ЦНАПі, в приміщеннях старостинських округів, а також була можливість подати електронну форму пропозиції на сайті громади, всього було подано 42 пропозицій.

 Метою акції було підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців Підволочиської громади до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

  Всього мешканці громади подали 128  пропозицій до бюджету. Найбільш часто серед пропозицій буди наступні:

  1. Ремонт доріг (вулиць - Заньковецької, Грушевського, П.Мстислава, Шухевичів, Надзбручанська, Кн.Володимира, Кривоноса, Січових Стрільців, Стуса, Крушельницької, Наливайка, Петлюри, Зелена, Дорошенка) – 20 пропозицій.
  2. Наведення порядку з безпритульними собаками – 6 пропозицій.
  3. Облаштування дитячого майданчика між Ощадбанком і музеєм – 4 пропозиції.
  4. Відкрити рейс автобуса Клебанівка-Шевченкове  – 2 пропозиції.
  5. Реставрувати будівлю кінотеатру – 6 пропозицій.

   Повний список пропозицій буде опрацьовано та додано.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису