29 серпня, біля меморіалу слави «Герої не вмирають» зібралися: громадськість,  представники влади, воїни АТО  та духовенство, щоб вшанувати четверту річницю пам’яті з дня трагедії  Іловайського котла.

  Сьогодні, минає чотири роки з  дня цієї трагедії.

  Бої за Іловайськ точилися з 10 серпня до 2 вересня 2014 року між українськими військовими, українськими добровольчими батальйонами, з одного боку, та проросійськими бойовиками за підтримки російської армії – з іншого боку. Бойові дії за місто закінчились поразкою української сторони. Українські бійці опинилися в оточенні. Попри домовленість про коридор для відступу, вони були обстріляні з важкого озброєння. Як повідомляє українська сторона, 29 серпня 2014 року «за безпосередньою вказівкою та наказом командування генерального штабу Збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових».  За підрахунками військової прокуратури, 366   українських бійців було вбито, 429 – поранено, 300 – потрапили в полон…

  Усі присутні на поминальній молитві вшанували загиблих в Іловайському котлі хвилиною мовчання, хвилиною вічної пам’яті та покладанням квітів до меморіалу. Всечесні отці відправили панахиду за загиблими воїнами.

  В цій війні нічого страшнішого і трагічнішого ніж Іловайськ не було. Іловайськ – це справжня битва, котел і великі втрати   в один момент…

  «Іловайський котел» у нашій пам’яті залишиться як величезна трагедія і водночас -  приклад героїзму і самовідданості наших солдатів, які віддали своє життя за Україну, за нас з вами, за наше майбутнє. І ми усі  хочемо, щоб ця проклята війна якнайшвидше закінчилась, щоб усі солдати, хто сьогодні на сході країни повернулись додому живими, здоровими.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису