Цьогоріч Підволочиськ відзначав 555-у річницю першої писемної згадки.

   Це свято об’єднало усіх, кому дороге наше затишне містечко – його вулиці, будівлі, храми, історія, люди.  Усі досягнення, якими багатий Підволочиськ, складаються з щоденної праці, знань і талантів підволочисьців, адже це  єдина і велика сім’я, яка прагне створити хороші умови для свого життя та розвивати наше містечко заради майбутнього  дітей і онуків та поваги до наших батьків.

   Урочистості розпочалися біля пам’ятника Ангелу Хоронителю. Тут  зібралися представники духовенства та  влади, жителі містечка та гості. Для  усіх це особливий день, бо іменини рідного міста, це свято єднання. Саме в такі моменти відчуваємо в серцях любов і гордість за свою малу батьківщину, сповнюємося великим почуттям єдиної родини.

  Квіти від учасників урочистого зібрання були покладені до Меморіалу Слави «Герої не вмирають». У ювілей рідного міста  схиляємо голови перед вічною пам’яттю героїв Небесної Сотні та наших героїв – земляків, які віддали на Сході країни за нас із вами своє життя. Щоб ми могли жити у мирі, працювати, творити і святкувати.

Всечесні отці відправили спільну молитву за наше славне містечко Підволочиськ.  У святковій відправі взяв участь  Архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП Нестор, уродженець нашого містечка, який привітав земляків з ювілеєм. Також зі словами вітань до усіх присутніх звернулись: селищний голова – Віталій Дацко, голова РДА – Борис Онищук, голова районної ради – Ігор Монартович.

    Під святковий марш духового оркестру усі присутні вирушили до парку, де відбулись святкові заходи. Присутніх привітали: депутат Верховної Ради України Михайло Головко та депутат обласної ради від радикальної партії Олега Ляшка  - Богдан Яциковський.   Гостей та мешканців свята розважали: артисти та  аматорські колективи нашої громади.

    Впродовж свята усіх частували традиційним зеленим борщем та кулішем,  а для наймолодших гостей і жителів містечка діяли різноманітні атракціони та ярмарки. 

    Паралельно зі святковим дійством на стадіоні «Колос» відбувся футбольний матч між командами ФК «Збруч - Агробізнес» - ФК «Бережани».

   Продовжили розважати глядачів  кращі  кавер-гурти Західної України: Fun House, 100 хвилин та Wincent music.

   Закінчилося святкування традиційною  дискотекою від DJ Andriy Podolin та Dj Volkov.

    Свято проходило у веселій, невимушеній атмосфері.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису