Фото без опису 21 травня відбувся творчий звіт народного аматорського ансамблю танцю «Пролісок», присвячений 50-річчю з часу заснування колективу.

   50 років тому народився один із кращих мистецьких колективів нашого селища… Народилося диво. Диво, що змушує нас плакати і сміятися, диво, що має серце і душу. Диво, що народжується кожен раз на сцені. Ім’я йому – танець! А творить його народний аматорський ансамбль танцю «Пролісок».

   У 1972 році за плідну творчу діяльність колективу було присвоєно Постановою колегії Міністерства культури УРСР почесне звання «народний самодіяльний ансамбль», керівником якого був Микола Олександрович Купріянчук.

   Під керівництвом великої родини керівників «Пролісок» на цій сцені розквітали буйним цвітом запальні, ліричні, веселі, жартівливі – народні, бальні та сучасні хореографічні постановки. Ансамбль неодноразово ставав переможцем та призером всеукраїнських, обласних фестивалів, конкурсів, про що свідчать безліч грамот та дипломів.

   Сходинкою до професіоналізму колективу на протязі 50 років були гастролі. Про наш «Пролісок» знають і на Закарпатті, і у Запоріжжі, у республіках Молдова, Білорусь та Польща!

   Нині колективом керують фахівці з великої літери – Члени Спілки хореографів України – Тетяна та Микола Круть. Не одне покоління обдарованих діток виховали ці прекрасні люди. «Пролісок». – школа мистецького зростання, суцвіття багатьох поколінь творчих особистостей, що своїм умінням та талантом творили і продовжують творити мистецьке обличчя Надзбручанського краю.

   Свято відбувалось у  переповненому залі Підволочиського будинку культури, проходило у піднесеній святковій атмосфері. До уваги глядачів було запропоновано безліч хореографічних композицій, чудових постановок на різні тематики. У святі були задіяні колективи різних вікових категорій. Всі глядачі  були вдячні за такий чудово проведений час.

   На свято завітали Підволочиський селищний голова Віталій Дацко, секретар асоціації хореографів України, керівник НААТ «Галицькі візерунки» Галина Яровенко, завідувач відділом методичного кабінету обласного центру народної творчості Ольга Сухович, провідний методист хореографічного жанру  обласного центру народної творчості Ліна Горбунова.

   Велику подяку у допомозі в організації свята керівники культури висловили селищному голові Віталію Дацку та підприємцям: Олегу Збрику, Ігорю Бойку та Наталі Чорній.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису